Victoria och Adriano

Stockholm Dance Fox Weekend

Workshop: Kizomba

Nivå: 1-2

_____________________________________________________________________________________________________________________

Workshop 

Tema: Fokus kontakt och teknik  (Nivå 1)

Grunderna i Kizomba med fokus på Kontakt och Teknik, Känsla samt Musikalitet, inga kunskaper behövs.

 

Workshop 

Tema: Fokus kontakt, teknik, känsla, musikalitet  (Nivå 2)

Fortsättning på Nivå 1, ni har gått nivå 1 eller dansat kizomba tidigare på nybörjarnivå

______________________________________________________________________________________________________________________

Om Instruktörerna:

Victoria

Jag har dansat sedan min barndom men började utvecklas i pardans sedan ca 8 år tillbaka . Jag har dansat bachata, salsa , kizomba , tango och fox .

Har även undervisat i flera av dem både i Stockholm samt andra städer. För mig viktigast i dansen är att man njuter av musiken och rörelser – oavsett vilken nivå man är på – det viktigast är att man ska ha roligt på dansgolvet.

Kizomba dansen ursprungligen kommer från Angola som så småningom fick inflytandet från andra länder som tex Frankrike och Portugal och utvecklades till olika stilar. Till den sköna takten som inte är lik andra dansar kommer du njuta av den stunden när du dansar kizomba.

 

Adriano

Har dansat sedan så länge jag minns! Dansen är en viktig kulturell del av samhället i Colombia, landet jag kommer ifrån… Att kunna dansa den snabba salsa caleña var en självklarhet! Bachata upptäckte jag som vuxen i Madrid där jag bodde i 12 år, och blev direkt kopplat till musiken och de 8 takter som styr nöjesfrekvensen.

Kizomba kom i mitt liv för ca 4 år sen, och det tog lite mer tid än förväntat att kunna förstå väsen, strukturen och känslan som krävs för att njuta till fullo av den här supervacker dansgenre! Efter det, har kizomba trängt sig igenom mitt hjärta! I dansen särskilt i kizomba är vårt tillhandahållande och glädje inför dansen nyckeln till en bra dans upplevelse!

Att ha kul är ju det viktigaste! Vidare är uppmärksamheten på de tre punkter som nämnts ovan i nästa ”steg” att kliva in i dansen, nämligen:

1.”connection” såväl i de fysiska anslutningspukterna som i attityden!

2. Strukturen som är tekniken såväl grundläggande som mer avancerade principer/steg.

3. Känslan som är musikalitet såväl taktkänsla som musiktolkning.

När vi lyckas öva rätt och koppla de här tre 3 aspekter till vår personliga lyhördhet och kroppskontroll så börjar vi att nå både djupheten och skönheten i vilken dans som helst! Speciellt i kizomba!

Det är ändå viktigt att göra skillnad mellan de 3 stora kizomba stilar nämligen den original-Kizomba från Angola, Urbankizz utvecklades i Frankrike och även Kizomba-fusion som växer enormt och har påverkats av flera olika dansstilar som tango, fox och R&B bland annat, eftersom både musiken och tillvägagångssättet är mycket annorlunda!

Just nu bor jag i Västerås och undervisar i grupp och/eller privat ganska ofta. Har även undervisat i Stockholm och andra städer där tillfället har dykt upp!

Och det som jag försöker när jag har möjlighet, är att vidarebefordra min danskunskap och erfarenhet, är att njuta så mycket jag kan av utövandet för att på det sättet komma de till del som lyssnar så att de också kan njuta och lära sig snabbare på ett roligt sätt!!!