Peter och Ida

Peter & Ida Mårtensson”Vi har dansat och hållt kurser tillsammans i 12år. Vi har tävlingsdansat sedan 2015, just nu tävlar Vi i bugg senior. Vi håller till hos Ena Bugg & Swing i Enköping till vardags. Det är den klubben Vi tränar, tävlar och håller kurser i.

Förningsteknik i bugg:

För och följ / tryck o drag


Amanda och Valle

Valle & Amanda

Vi har båda tävlingsdansat i 12 år, sedan vi var sju år gamla. Idag dansar vi både bugg och boogie woogie men har även kört lite lindyhop och dubbelbugg. Vi tävlar både i Sverige och internationellt.

Förningsteknik i bugg

Konstant anhåll med betoning på fram och bakläge / Lite typ tryck och drag

Filmklipp: https://www.instagram.com/reel/Cz6UIQvMSXW/


Lasse och Camilla

Lasse AmaraldLasse började dansa bugg i slutet av 70-talet och därefter följde en lång period av instruerande.

Han har instruerat hos flertalet dansklubbar i Stockholm, bedrivit kursverksamhet på Mälarsalen,

Åkersberga och för närvarande så är han verksam hos Dansklasser.se samt i egen regi under Team Amarald

Camilla Wellsén

Camilla var på sin första dans i Brunnsparken Örebro 04. Hon fastnade direkt för denna roliga hobby. Med åren växte en dröm fram som har blivit mer o mer sann för varje år. Sedan 2018 leder hon kurser i egna företaget Dance Together i bugg, fox och WCS.

Förningsteknik i bugg

Förningstekniken i bugg handlar om att skapa en förståelse för att bugg kan se olika ut ur inlärningsperspektiv , men på socialdans golvet dansar vi alla med varandra.


Ann-Charlotte och Torgny

Ann-Charlotte Vacker & Torgny LindbäckVi har hållit ett stort antal danskurser, dansläger och dansutbildningar på nivåer allt från nybörjare till elitnivå. Tillsammans har vi många års erfarenhet av pedagogik och instruerande både Nationellt och Internationellt. Förutom danskurser håller vi också instruktörsutbildningar och kursledarutbildningar under det gemensamma arbetsnamnet How2Dance både i egen regi och under Svenska Danssportförbudet. Ann-Charlotte driver sitt företag dansklasser.se och är också en av grundarna till Stockholm Dance Bugg Weekend. Torgny undervisar också i NOSD, läs mer om Torgny här: https://www.dansklasser.se/torgny-lindback/

Förningsteknik i bugg

Föra & Följa med tydliga riktningsändringar


Robert Johnsson

Robert Johnsson – Stockholm Dance Bugg WeekendJag har dansat hela livet och började träna och tävlat i bugg och rock’ n roll danserna när jag var 11 år gammal. Har tävlingsdansare på elitnivå i Bugg, Dubbelbugg, Boogie Woogie i 13 år och har flertalet guldpokaler på prishyllan. Är tränare/instruktör i dans & mental träning sedan 27 år och har även dansat i flera olika showgrupper.

Robert hittar ni på Dance Factory . Läs mer om Robert på denna länk: https://www.dancefactory.se/danslarare/robert-johnsson/

Förningsteknik i Bugg

Danscenter till danscenter med stöd i föra följa och frame, inbromsning/release


Mattias och Anneli

Mattias Reimar & Anneli RosénAnnelie har dansat hela sitt liv och gått på Lasse Kuhlers dansskola. Hon började dansa bugg för ca 30 år sedan, har tävlingsdansat sedan ca 25 år tillbaka och hållt buggkurser lika länge. Av tidigare feedback från kursdeltagare så lär Annelie ut på ett pedagogiskt, lättsamt och roligt sätt. Hon älskar att med små tekniska kunskaper i buggen så skapar man en lättare och roligare dansanthet med att föra och följa vilket medför en enorm glädje.

Mattias började dansa när han var 9 år. Upp genom hela tonåren var han flitig på tävlingsgolvet. Framförallt tävlade han i bugg men även dubbelbugg, boogie och lindy. Efter 17 års uppehåll återupptog han dansen, men då på socialgolvet. Har varit kursledare i bugg i ca 7 år. Tycker att det viktigaste i dansen är glädjen och samspelet Mottot lyder: Det blir inte fel, det blir bara lite annorlunda ibland.

Mattias och Anneli hittar ni idag i Brunna Sportdansklubb 

Förningsteknik i bugg

Åhej-teknik


Torgny och Åsa

Åsa Andersson och Torgny LindbäckTorgny och Åsa undervisar till vardags i Norrköpings Sportdansare. Från nybörjare till avancerade dansare. Torgny är den analytiska kursledaren som gärna lockar till skratt. Åsa är energiknippet som får alla att känna sig sedda. Tillsammans är dom fantastiska pedagoger som får alla att utvecklas och gå hem uppfyllda av dansendorfiner och känslan av att vilja lära sig mer. Mer info om Torgny finns på denna länk: https://www.dansklasser.se/torgny-lindback/

Förningsteknik i bugg

Föra/Följa med tydliga riktningsändringar


Andreas Rosenqvist

Andreas Rosenqvist

beskrivning kommer snart

 

Förningsteknik i bugg

Tryck & Drag