Om Stockholm Dance

Stockholm Dance skapades 2013 av Lars Amarald som tillsammans med olika samarbetspartners har anordnat lägret flertalet gånger i lokalerna på Hallunda Folkets Hus.

Nu väcker Lasse återigen lägret till liv tillsammans med Ann-Charlotte Vacker som också tidigare varit en samarbetspartner på Stockholm Dance.

Lasse med Team Amarald och Dansklasser med Ann-Charlotte Vacker, startar upp på nytt i 9 – 10 Mars 2024 och ger lägret, detta år, en inriktning på Foxtrot där instruktörer verksamma i Stockholm lyfts fram.

Vi bjuder in nya dansare och erfarna dansare till workshops på alla nivåer. Tanken är att skapa en fin och inbjudande atmosfär där alla är inkluderade.

Dansen ”fox” är en avknoppning från foxtrot, en dans som kom till Sverige på 1920 – talet, som till stor del har formats av dansarna själva på dansbanan. Dansens utveckling har följt den musik som spelas och på senare år också influerats av andra danser såsom, tango, kizomba, bachata, zouk och swing.

Utförandet av fox kan se ut på många olika sätt och vi vill med anledning av detta erbjuda deltagarna att få ta del av flera olika typer av fox(-trot) instruktörer för att visa lite den bredd av olika stilar som finns på dansbanan idag.

Focus på alla workshops kommer att vara ”socialdansen på dansbanan” dvs. hur vi kan bibehålla en fin danskultur, bra flow och en härlig amotsfär där olika stilar är tillåtna och vi dansar med värme och respekt. Med andra ord så kommer vi inte detta år att lära ut showfigurer såsom lyft och djupa nedlägg eller andra liknande figurer som inte hör hemma på dansbanan.

Varmt välkomna till Stockholm Dance på Halunda folkets Hus den 9 – 10 Mars 2024 <3