Nivåer

Vi har valt att ha olika nivåer där 1 är lägst och 5 är högst, detta för att ni som deltar kan välja den kurs som passar dig bäst.

 

Förklaring olika nivåer:

Nivå 1:

Denna nivå kan fylla flera olika ändamål. Här behöver du inte ha några kunskaper sedan tidigare utan du kan vara helt ny. Det kan också vara så att du provat dansen några gånger och/eller kanske till och med gått en eller flera kurser. Nivån passar också dig som redan kan dansen och vill fördjupa dig ännu mer i detaljer. Du blir här lotsad i grunderna i dansen på ett lugnt och pedagogiskt sätt.

 

Nivå 2:

Här har du koll på grundsteg, hållning, balans och rotationer. Du har gått nybörjarkursen dag 1 eller så har du skaffat dig kunskapen på annat håll. På denna nivå utmanar vi er lite mer men fortfarande så ligger fokus på grundteknik och flödet på socialgolvet.

 

Nivå 3 – 4:

Vi har lagt merparterna av alla kurser på denna nivå då den sträcker sig över stora delar av socialscenen. Här har du dansat i minst ett år samt gått flera kurser med olika innehåll och inriktningar. Du har inga problem att dansa med olika partners och är mogen för att prova olika variationer och stilar.

 

Nivå 5 – Extra Svår

Här hamnar en mindre grupp dansare. Du anpassar din dans och kan skapa en fin dans tillsammans med din partner oavsett om din partner är nybörjare eller avancerad. Inför varje dans är du inkännande till den du dansar med och du får din partner känna sig som en duktig förare/följare. Din dans har en trygghet och en bas som du har byggt upp genom många timmars dansträning. Du har också insett att man aldrig blir fullärd samt att det finns många olika sätt och stilar att dansa på. På dansbanan är du en mycket uppskattad danspartner och du har en hög lägsta nivå som inte påverkas av musik, partner eller omgivning.