Torgny & Ann-Charlotte

Stockholm Dance Fox Weekend

Workshop: Teknik

Nivå: 3-5

___________________________________________________________________________________________________________

Workshop

Tema: Kroppsförning – Teknik (Nivå 3-5)

Innehåll: Med olika övningar testar vi hur vår dans kan varieras genom att tillföra kroppsförning. Här får du svar på, inte bara vad kroppsförning är, utan HUR gör jag för att koppla på min kroppsförning, vad händer med dansen samt, hur känns det. Detta är en teknik-klass och vi kommer djupdyka inom detta ämne.

 

Workshop

Tema: Dips & trix – Teknik (Nivå 5)

Innehåll: Vilken teknik krävs för att din partner ska känna sig säker, både ur förarens och följarens perspektiv? Vi kommer att utföra olika Dips (nedlägg) och andra dans-trix och prova på olika sätt att utföra dessa på ett säkert sätt. De figurer som utförs här kan också användas om man vill ha nya posér till dansfotografering eller till en dans-show. Figurerna är inte tänkta att passa på trånga socialdansgolv, utan är mer lite ”extra” att lägga in vid väl valda tillfällen, endast för dig som är en mycket van foxare.

Förkunskap: 

Som förare förväntas du kunna hitta egna ingångar och utgångar samt lösningar från olika typer av figurer. Du har koll på din egna balans och även på din partners balans. Du får din partner att känna sig säker och duktig. Du har en god teknik som gör att du snabbt kan ta till dig ny input.

Som följare förväntas du ha koll på din balans och även på din partners balans. Du har koll på din egna dans-ram och vet hur du skapar en anspänning i kroppen vid eventuella dippar eller andra trix. Du väntar in förning i varje steg, men är ändå stabil och stark i ditt följande oavsett partner.

____________________________________________________________________________________________________________

Om Instruktörerna:

Torgny

Torgny undervisar i bugg, boogie woogie, lindy-hop, rock’n roll, foxtrot, både grupper och privatlektioner. Hans passion för att lära ut dans till alla åldrar och nivåer speglar sig i det lättsamma och mycket pedagogiska sättet han undervisar på.

Torgnys paroll är att ” Alla kan, bara nån visar hur” Dansa är att leva…

Läs mer om Torgny och hans dansbakgrund – Klicka – HÄR

_____________________________________________________________________________________________________________

Ann-Charlotte:

Fox för mig är att dela en stund av närvaro, en kommunikation som speglar musiken och känslan för stunden. Dansen kan se olika ut beroende på vem jag dansar med, glädje och ett dansflow är en bra utgångspunkt. 

Som instruktör så är jag en tekniknörd som lägger stort värde vid både förarens och följarens roll och den personliga dansen och utgår alltid ifrån individen. Utöver denna teknik-passion så söker jag alltid nya vägar till att hitta eleven i utlärning då alla personer tar in instruktioner och information på olika sätt. 

Ann-Charlotte driver ensam dansföretaget Dansklasser.se som har kurser främst i Stockholm. Hon är också anlitad runt om i landet för olika typer av kurser såsom bugg på alla nivåer, fox på alla nivåer, stylingkurser, blueskurser, tangokurser. Läs mer på www.dansklasser.se . Undervisningen sker med olika förare beroende på uppdrag.

Läs mer om Ann-Charlotte klicka HÄR

www.dansklassser.se

info@dansklasser.se

0707735806