Linda & Gabriel

Stockholm Dance Fox Weekend

Workshop: Fox

Nivå: 3-5

_______________________________________________________________________________________________________________

Workshop

Tema: Anspänning (Nivå 2-4)

Innehåll: 

Vi går igenom och slipar på anspänning och dess centrala roll för att lyfta dansen till nya nivåer. Kräver inga speciella förkunskaper.

Workshop

Tema: Kontakt i närvaro (Nivå 2-4)

Innehåll: 

Välkomna till en workshop långt ifrån turer och prestation. Vi gör övningar som främjar kontakt i dansparet och förhöjer närvaron i dansen.

Kräver inga speciella förkunskaper

Workshop

Tema: Bygga ett slott av legobitar (Nivå 5)

Innehåll: Vi går igenom hur enskilda moment kan varieras och sättas ihop till längre sekvenser som dessutom kan anpassas till musiken.

OBS! Förkunskaper krävs:  Du bör ha koll på ram, anspänningsnivåer, block, pivot

________________________________________________________________________________________________________________

 

Allmänt om våra workshops: 

På våra workshops kommer vi varva teknik, variation, och musikalitet som förhöjer foxkänslan och skapar omväxling. Vi tar inspiration från kizomban som vi använder för att väva in dynamik och kontraster i dansen. Figurerna och momenten är anpassade till det sociala dansgolvet, och materialet riktar sig både till förare och följare.

Om Instruktörerna:

Linda och Gabriel håller kurser inom fox under varumärket Dancify och de är mycket erfarna dansare som har spenderat många timmar på både kurs och socialgolv. Oavsett inriktning på kurs lägger de stor möda på att skapa och framföra genomtänkta och högkvalitativa kurser på ett lugnt och pedagogiskt sätt i ett tryggt sammanhang.

Linda och Gabriels foxstil präglas av glädje, närvaro, och musikalitet som bygger på teknik och variation

 

Länkar till Gabriel och Linda:

Dancify

Dancehaps

 

Deras personliga reflektion om fox:

För oss betyder foxen främst gemenskap och frihet. Nästan alla våra vänner har vi träffat genom foxen och vi lägger stor del av vår fritid på umgänge med dans. Sen finns det få danser som är så bred och tar influenser från så många olika danstilar. Man kan nästan stå still och gunga på stället och det räknas som fox, och man kan göra otroligt avancerande turer och det är också fox.

– Gabriel & Linda