Lasse & Maria

Stockholm Dance Fox Weekend

Workshop: Fox

Nivå: 2-3

_____________________________________________________________________________________________________________________

Workshop –  Innehåll: 

Detta är fox grund för dig som aldrig dansat fox, eller för dig som vill prova den andra rollen, kanske har du gått en nybörjarkurs och vill fräscha upp din grund. På varje workshop tar vi upp en ny del i foxen och dyker ner i det tekniska för både förare och följare. Här kan du välja att gå alla WS eller bara en specifik WS om du vill nöta något specifikt

Workshop 

Tema: Grundteknik (nivå 1)

Teknik Den här workshopen vänder sig till alla oavsett hur mycket eller lite fox man har dansat. Vi går igenom grunderna vad som är viktigt att tänka på både för förare och följare.

Workshop

Tema: Flöde i Dansriktning (nivå 1-2)

Flyt i dansriktningen Hur får jag ett flyt i min dans och framförallt i dansriktningen? Vad behöver jag tänka på.

Workshop

Tema: Rotationer (nivå 1-2)

Hur gör jag snurrar/rotationer? Vi går igenom några enkla basvarianter på rotationer.

Workshop

Tema: Fox på Socialgolvet (nivå 1-2)

Variation Hur kan jag variera min dans? Vi ger er några olika förslag

_______________________________________________________________________________________________________________________

Om Instruktörerna:

Lasse Amarald

Lasse började dansa bugg i slutet av 70-talet och därefter följde en lång period av instruerande. Han har instruerat hos många olika dansklubbar i Stockholm, bedrivit kursverksamhet under 12 års tid på Mälarsalen och Åkersberga och dessutom så var han med och startade upp danspalatset Yesterday. Lasse är också en drivande katalysator till Danskurserna på Hallunda för att ge instruktörerna möjlighet att profilera sig och samtidigt ge dansarna en möjlighet att gå en liten kurs innan danskvällen, vilket gör att man också kan få några ”kända ansikten” innan man går in på danskvällen.

Hågelbyparken

Lasse är grundare till gruppen Hallundas Dansvänner som är den största dans siten i bugg och fox, för att kunna ge bra information till dansarna om vad som händer i Stockholm, och framförallt Hallunda och Hågelbyparken. Här vill man föra fram våra 2 nationaldanser och vi vill bevara Svensk Danskultur.

Ambidans

Lasse startade också Ambidans inom bugg och fox, där syftet var att få fler dansande par på dansgolvet, han anordnade kurser för att lära tjejer att föra på dansgolvet.

 

Maria

Maria startade sin dansresa hos Lasse Kuhlers och därefter följde kurser i bugg på alla nivåer. Hon brinner för en bra grundteknik i dans och det märks när hon står som instruktör på dansgolvet. Maria har dansat fox i alla former i många år och brinner för att lära ut och få andra att tycka dans är fantastiskt.

 

Foxens betydelse:

” För oss är foxen ett härligt totalt varande. Där kan vi släppa allt, bara vara, känna, ta emot och ge. En underbar dans är klart beroendeframkallande!”

– Lasse & Maria