Stockholm Dance Fox Weekend

Workshop: Foxtrot/Fox

Nivå: 1

Kursinnehåll

Här får du som deltagare lära dig grundstenarna i fox och tillhörande grundteknik såsom balans, hållning, fotnedsättning. Vi övar också på att få ett driv och flöde i dansriktningen och hur du utför teknik för olika typer av rotationer.

WS1 – Basic, grundsteg, hållning

WS2 – Flöde i dansriktning

WS2 – Rotationer

WS3 – Fox på Socialgolvete

 

Om Instruktörerna:

Maria började bugga hos Lasse Kühlers i början på 80-talet. 2011 fick hon upp intresset för foxen och socialdansvärlden och därefter har hon instruerat i både bugg och fox tillsammans med flera olika partners.

Lasse började dansa bugg i slutet av 70-talet och därefter följde en lång period av instruerande. Han har instruerat hos många olika dansklubbar i Stockholm, bedrivit kursverksamhet under 12 års tid på Mälarsalen och Åkersberga och dessutom så var han med och startade upp danspalatset Yesterday. Lasse är också en drivande katalysator till Danskurserna på Hallunda Folkets Hus, allt för att ge instruktörerna möjlighet att profilera sig och samtidigt ge dansarna en möjlighet att gå en liten kurs innan danskvällen, vilket gör att man också kan få några ”kända ansikten” innan man går in på danskvällen.

Hågelbyparken

Lasse är grundare till gruppen Hallundas Dansvänner som är den största dans siten i bugg och fox, för att kunna ge bra information till dansarna om vad som händer i Stockholm, och framförallt Hallunda och Hågelbyparken. Här vill man föra fram våra 2 nationaldanser och vi vill bevara Svensk Danskultur.

Ambidans

Lasse startade också Ambidans inom bugg och fox, där syftet var att få fler dansande par på dansgolvet, han anordnade kurser för att lära tjejer att föra på dansgolvet.

 

Personlig reflektion av foxen:

” För mig är foxen ett härligt totalt varande. Där kan jag släppa allt, bara vara, känna, ta emot och ge. En underbar dans är klart beroendeframkallande!”

-Maria

”Foxen för mig är som en ny världsdel som jag upptäcker mer av hela tiden, eftersom foxtroten har utvecklats till fox och det nu ingår flera nya delar, så är man inte lika styrd. Idag skapar man sin egna fox, vilket man inte fick tidigare”

-Lasse