Johan & Maria

Stockholm Dance Fox Weekend

Workshop: Fox

Nivå: 2-3

_____________________________________________________________________________________________________________________

Workshop –  Innehåll: 

Detta kan ses som en fox fortsättningsnivå där vi varje workshop tar upp ett nytt ämne och dyker ner i det tekniska för både förare och följare. Här kan du välja att gå alla WS eller bara en specifik WS om du vill nöta något specifikt

Workshop 

Tema: Teknik (nivå 2)

Teknik Den här workshopen vänder sig till alla oavsett hur mycket eller lite fox man har dansat. Vi går igenom grunderna vad som är viktigt att tänka på både för förare och följare.

Workshop  

Tema: Flöde i Dansriktning (nivå 2-3)

Flyt i dansriktningen Hur får jag ett flyt i min dans och framförallt i dansriktningen? Vad behöver jag tänka på.

Workshop 

Tema: Rotationer (nivå 2-3)

Hur gör jag snurrar/rotationer? Vad behöver jag tänka på. Snurra på hel- eller halvtakt? När passar det är snurra/rotera?

Workshop  

Tema: Fox på Socialgolvet (nivå 2-3)

Variation Hur kan jag variera min dans? Vi går igenom några olika förslag

_______________________________________________________________________________________________________________________

Om Instruktörerna:

Johan Berg

“Jag är född och uppvuxen i Karlstad i en familj med mycket sång, musik och dans. Att dansa är fantastiskt kul och har man roligt, så anser jag att man lär sig nya saker mycket lättare. Jag ser individen även om det är pardans och jag vet att vi lär oss olika fort, på olika sätt vilket gör att jag på ett pedagogiskt sätt väver in teknik, musik och humor i min undervisning”. mer om mig… En glad kille från Karlsta’ tänker ni… ”å så ärrä” men visste ni att jag dessutom är grym på Flossa & Jerusalema! Älskar improvisationsteater, har svart bälte i ordvitsar och jag har blandat drinkar med Joker i Rederiet! Läs mer om johan här och följ hans företag på https://www.facebook.com/johanbergatwork

 

Maria Johansson

En Åsarnatös som njutit av foxens bidrag till livets guldkant sedan skoldansens dagar. Väldans länge ”bara” socialt på Jämtlands och Västerbottens högklassiga dansställen samt Öland och Malung, men jag har också under flera fantastiskt roliga och givande perioder i mitt liv haft nöjet att bistå Jonas Englund, Mikael ”Melker” Lundgren och Jana Sondell både som instruktör och hjälpledare vid kurser runtom i landet. Efter några dansfattiga småbarnsår börjar jag så smått leta mig ut på logarna igen, numer oftast på maror och inom köravstånd från Stockholm. Varje gång jag tar mig iväg slås jag av hur glad jag blir, och hur mycket jag saknat både dansen och hänget med alla grymma människor. Sånt som man blir alldeles varm i magen av!

 

Deras personliga reflektion kring fox:

”Fox för mig är att verkligen lyssna och känna in den låt som spelas och sedan förmedla det till den jag dansar med och skapa en underbar dans tillsammans under 3-4 minuter och därefter ”vakna upp” med ett härligt leende”

-Johan Berg

______________________________________________________________________________________________________________________________

”Fox för mig: Mitt mål har länge varit att kunna dansa så bra som möjligt med så många som möjligt – att göra andra bra! Inga tricks och foxvarianter i världen slår dock en musiksynkad fox grundad i bra hållning och mjukt flyt där jag, inkrupen i en trygg famn, tillåts ha kvar min egen balans och bara får nöjet att åka med. När grunden sitter bra njuter jag gärna av kryddor och variationer som gör foxen till en nöjespark fylld av attraktioner som killar både feelgoodnerven, leendet och fokuset till det yttersta”.

– Maria Johansson