Ann-Charlotte & Thomas

Stockholm Dance Fox Weekend

Workshop: Fox

Nivå: 3-5

___________________________________________________________________________________________________________

Workshop

Tema: En Bluesig Fox (Nivå 3-4)

Innehåll: Uppdatering kommer senare

Workshop

Tema: Let the music guide you (Nivå 5)

Innehåll: Uppdatering kommer senare

____________________________________________________________________________________________________________

Om Instruktörerna:

Thomas och Ann-Charlotte har båda ett gediget förflutet i Swingdansgenren, Lindy, Boogie Woogie, Charleston, Stepp, Bugg, Foxtrot. Idag dansar de också Tango och Blues/Slowdrag. Båda är mycket erfarna instruktörer och har showat och tävlat i dans på var sitt håll.

Thomas och Ann-Charlotte fungerar mycket bra som instruktörspar, Thomas med sin innerliga intresse för dansmusiken och dess historia, hans breda danskunskap och fantastiska förningsteknik kompletteras av Ann-Charlottes danspassion, omättliga kreativitet och härliga känsla för rytmik och musik.

Thomas: Som instruktör brukar jag försöka förbereda eleverna för det oväntade som exempelvis att en ingång i en figur kan ha många olika utgångar. Petar gärna i detaljer för tex fotplacering och kroppsförning för att få hjälp att dansen ska kunna lyfta till nya nivåer. Vill att allt ska vara förbarhetsmässigt kvalitetstestat i verkligheten på ett trångt dansgolv. Tror på förstärka det som är bra snarare än hitta fel. Dansar gärna i gruppen för kunna ge personlig återkoppling.

Vill hålla uppe energin i lokalen och försöker förankra det som gås igenom i passade musik. Gillar övningar med hela gruppen involverad för t.ex. att alla ska känna de dansar med alla.

Min dansstil är mycket influerad av både fartiga energirika swingdanser som Lindy Hop, Boogie Woogie och Balboa och även lugn avskalad vacker tango och bluesmusik med mycket smärta. Har en kärlek till snabbt tempo  rytmvariationer och intrikat fotarbete.

Tycker om när det är fint flöde runt golvet. Vill gärna att det ska se vackert ut.

Ann-Charlotte: Fox för mig är att dela en upplevelse och känsla tillsammans med en annan person, där vi kommunicerar vad vi hör i musiken och vad vi känner just för stunden i den upplevda sekunden av närvaro. Upplevelsen förstärks när kommunikationen motsvarar min egna känsla för musiken och tekniken.

Som instruktör så är jag en tekniknörd som lägger stort värde vid både förarens och följarens roll och den personliga dansen och utgår alltid ifrån individen. Utanpå denna teknikpassion så söker jag olika vägar till att hitta eleven i utlärning då alla personer tar in instruktioner och information på olika sätt. 

Hur vi ser på fox

En foxstil utan namn. En Fox med fint traditionellt flow och driv över golvet uppblandat med en stor portion musikanpassning och lekfulla förbara figurer från swingdansvärlden. Ger en varierad dans som funkar på trånga golv. Träna på viktiga teknikinslag bidrar till en stilren vacker dans.

 

Ni hittar Ann-Charlotte och Thomas på dansklasser.se