Ann-Charlotte & Thomas

Stockholm Dance Fox Weekend

Workshop: Fox

Nivå: 3-5

___________________________________________________________________________________________________________

Workshop

Tema: En Bluesig Fox (Nivå 3-4)

Innehåll: Redan första hälften av 1920-talet kunde man prova på modedansen Fox Blues på dansskolorna. Dansmusiken hade blivit lugnare. I denna kurs får du en uppdaterad variant på hur rörelser från olika bluesdanser kan läggas i Fox för att göra foxen lite dynamisk med ett bluesigt groove. Det ges mer utrymme för följare ta initiativ. Vi kommer dansa med sluten och mer öppen omfamning både i riktigt långsamt och snabbare tempo. Got Blues?

Workshop

Tema: Let the music guide you (Nivå 5)

Innehåll: Här lyssnar vi noga på olika saker i musiken och utforskar rytmiken bortom Slow Slow Quick Quick och vad som kan hända med vår dans om vi lägger in andra mönster. En spännande lite snårig väg från marschliknande tydliga steg via hesiteringar och accelerationer till trippelsteg och även mer böljande och sirliga steg och minimalistiska rörelser som både smyckar ut och harmonierar väl med melodierna så det känns som vi når nya höjder. Syftet att vi ska kunna ha ett bredare bibliotek för en mer varierad dans dans med musiken som hjälpmedel.

____________________________________________________________________________________________________________

Om Instruktörerna:

Thomas och Ann-Charlotte har båda ett gediget förflutet i Swingdansgenren, Lindy, Boogie Woogie, Charleston, Stepp, Bugg, Foxtrot. Idag dansar de också Tango och Blues/Slowdrag. Båda är mycket erfarna instruktörer och har showat och tävlat i dans på var sitt håll.

Thomas och Ann-Charlotte fungerar mycket bra som instruktörspar, Thomas med sin innerliga intresse för dansmusiken och dess historia, hans breda danskunskap och fantastiska förningsteknik kompletteras av Ann-Charlottes danspassion, omättliga kreativitet och härliga känsla för rytmik och musik.

Thomas: Som instruktör brukar jag försöka förbereda eleverna för det oväntade som exempelvis att en ingång i en figur kan ha många olika utgångar. Petar gärna i detaljer för tex fotplacering och kroppsförning för att få hjälp att dansen ska kunna lyfta till nya nivåer. Vill att allt ska vara förbarhetsmässigt kvalitetstestat i verkligheten på ett trångt dansgolv. Tror på förstärka det som är bra snarare än hitta fel. Dansar gärna i gruppen för kunna ge personlig återkoppling.

Vill hålla uppe energin i lokalen och försöker förankra det som gås igenom i passade musik. Gillar övningar med hela gruppen involverad för t.ex. att alla ska känna de dansar med alla.

Min dansstil är mycket influerad av både fartiga energirika swingdanser som Lindy Hop, Boogie Woogie och Balboa och även lugn avskalad vacker tango och bluesmusik med mycket smärta. Har en kärlek till snabbt tempo  rytmvariationer och intrikat fotarbete.

Tycker om när det är fint flöde runt golvet. Vill gärna att det ska se vackert ut.

Ann-Charlotte:  

Fox för mig är att dela en stund av närvaro, en kommunikation som speglar musiken och känslan för stunden. Dansen kan se olika ut beroende på vem jag dansar med, glädje och ett dansflow är en bra utgångspunkt. 

Som instruktör så är jag en tekniknörd som lägger stort värde vid både förarens och följarens roll och den personliga dansen och utgår alltid ifrån individen. Utöver denna teknik-passion så söker jag alltid nya vägar till att hitta eleven i utlärning då alla personer tar in instruktioner och information på olika sätt. 

Ann-Charlotte driver ensam dansföretaget Dansklasser.se som har kurser främst i Stockholm. Hon är också anlitad runt om i landet för olika typer av kurser såsom bugg på alla nivåer, fox på alla nivåer, stylingkurser, blueskurser, tangokurser. Läs mer på www.dansklasser.se . Undervisningen sker med olika förare beroende på uppdrag.

Läs mer om Ann-Charlotte klicka HÄR

www.dansklassser.se

info@dansklasser.se

0707735806

Hur vi ser på fox

En foxstil utan namn. En Fox med fint traditionellt flow och driv över golvet uppblandat med en stor portion musikanpassning och lekfulla förbara figurer från swingdansvärlden. Ger en varierad dans som funkar på trånga golv. Träna på viktiga teknikinslag bidrar till en stilren vacker dans.

 

Ni hittar Ann-Charlotte och Thomas på dansklasser.se